PAR KLUBU

FK Spartaks ir Latvijas futbola klubs no Jūrmalas pilsētas. Klubs dibināts 2007. gadā un šobrīd spēlē Latvijas augstākajā futbola līgā “OPTIBET Virslīga”. FK Spartaks ir divkārtēji Latvijas čempioni.

Vēsture

Kluba pirmajā sezonā “Spartaks” uzvarēja 2. līgā, demonstrējot pārliecinošu spēli. 2011. gada sezonā klubs ieguva 2. vietu 1. līgā un iekļuva “Virslīgā”. Pirmajā sezonā “Virslīgā” klubs spēlēja ļoti pārliecinoši, taču finišēja 5. vietā pēc vairāku līderu aiziešanas.

2016. gadā “Spartaks” izcīnīja savu pirmo čempionu titulu. Tituls tika nodrošināts vienu kārtu pirms sezonas beigām, uzvarot FK “RFS” Arkādijas stadionā. 2017. gada sezonā klubs atkārtoja savu panākumu, kļūstot par čempioniem otro reizi. Šoreiz tituls tika izcīnīts pēc uzvaras pār FK “Liepāja/MOGO” vienu kārtu pirms turnīra beigām.

Sākot no 2015. gada, FK “Spartaks” pārstāv Latviju oficiālajos UEFA turnīros. Piecu gadu laikā klubs ir aizvadījis 14 spēles pret komandām no Melnkalnes, Serbijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Sanmarīno un Lietuvas. Šajās sacensībās “Spartaks” ir ieguvis vērtīgu starptautisku pieredzi un stiprinājis savu pozīciju Eiropas futbola skatuvē.

Sastāvs un Vadība

FK “Spartaks” sastāvā ir spēlētāji no dažādām valstīm, kas atspoguļo kluba starptautisko raksturu un vēlmi pēc augstākās kvalitātes spēlētājiem. Klubs pievērš lielu uzmanību jauno talantu attīstībai, kā arī pieredzējušu spēlētāju piesaistīšanai, lai veicinātu komandas sniegumu gan vietējā, gan starptautiskā līmenī.

Kluba vadība ir apņēmusies nodrošināt stabilu un ilgtspējīgu attīstību. FK “Spartaks” mērķis ir turpināt cīnīties par augstākajām vietām Latvijas futbola līgā, kā arī veiksmīgi pārstāvēt Latviju Eiropas turnīros.

Sociālā Atbildība

FK “Spartaks” aktīvi iesaistās arī sabiedriskajā dzīvē, organizējot dažādus pasākumus un iniciatīvas, kas veicina futbola popularitāti un attīstību Jūrmalā un visā Latvijā. Klubs sadarbojas ar vietējām skolām un sporta organizācijām, lai veicinātu bērnu un jauniešu interesi par sportu un veselīgu dzīvesveidu.

Nākotnes Perspektīvas

FK “Spartaks” turpina attīstīties un tiekties uz jaunām virsotnēm. Klubs plāno paplašināt savu ietekmi gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī, stiprinot savu komandu un infrastruktūru. Ar stipru vadību, talantīgiem spēlētājiem un uzticīgiem līdzjutējiem FK “Spartaks” ir gatavs nākotnes izaicinājumiem un jauniem panākumiem.